Mobil szúnyogháló

A rolós szúnyogháló, amit mobil szúnyoghálónak is szoktak nevezni, felszerelhető közvetlenül az ablak tokjára vagy a meglévő redőny lábszerkezetére, valamint új redőny készítésekor a redőny tokjába beépítve, úgynevezett kombi kivitelben is. Az ablakokra függőleges, ajtókra vízszintes mozgatású kivitel használatos önálló alumínium tokszerkezettel és lefutóval.

A redőnnyel egybeépített un. kombi szúnyogháló készítésénél az eredeti redőnytok mérethez képest, két mérettel nagyobb redőnytok szükséges, hogy a két szerkezet ne akadályozza egymás működését.

Sajnos a két mérettel nagyobb redőnytok azzal a hátránnyal jár, hogy ha nem elég mély a fal kávája (a fal külső síkja és az ablaktok közötti távolság), akkor a nagyobb tok kiáll(hat) a fal síkjából és szerencsétlen esetben kopog rajta az eső, és ilyenkor többnyire lemondhatunk az alvásról.

 

Ezért kis kávamélység esetén, ajánlott a redőnyt és a szúnyoghálót külön-külön elkészíteni és felszerelni.

Ilyenkor először a redőny kerül felszerelésre, majd ezt követően a szúnyogháló a redőny tokja alá, a redőnylefutókra (lábszerkezetre) lesz szerelve.

Az így külön felszerelt redőny tokja már nem valószínű, hogy kilógna a fal síkjából, míg a két különálló tokok függőleges mérete alig nagyobb a kombi kivitel tokjának méretétől.

 

Redőnnyel kombinált szúnyogháló általában 150-160 cm magasságig készíthető, mert az ennél magasabb nyílászáróknál, a magasság függvényében drasztikusan növekedne a redőnytok mérete ami már nem lenne túl esztétikus látvány.

A kombi kivitelű szúnyogháló a műanyag és alumínium redőnyökhöz egyaránt elkészíthető.

A különálló rolós szúnyogháló tokja és lefutója minden esetben alumíniumból készül, míg az új típusú műanyag redőnnyel egybeépített szúnyogháló lefutói (sínszerkezete) műanyag.

 

A rolós szúnyogháló felhúzásáról a tokszerkezetbe beépített rúgó gondoskodik. A lehúzott szúnyogháló rögzítése az alsó tagba történő beakasztással történik.

A rúgós szerkezetből adódóan a szúnyoghálók köztes állásban nem állíthatók meg, de ennek nem is lenne értelme, mert akkor a bogarak a nyitott részen keresztül akadálytalanul juthatnának a lakásba.


Hová ideális a mobil szúnyogháló?

Oldalra húzható szúnyogháló készítésére főleg akkor van szükség ha az ajtókra szándékoznak szúnyoghálót készíttetni, mert a szúnyogháló nyitásához, zárásához nem kell lehajolni, ezért a kezelése egyszerű.

Az oldalra húzható szúnyogháló tulajdonkép a rolós szúnyogháló továbbfejlesztett változata, ami ki lett egészítve az oldalirányú mozgatáshoz szükséges speciális alkatrészekkel. Az oldalra húzható rolós szúnyogháló tokja, amibe a szúnyogháló feltekeredik, nem felül hanem oldalt helyezkedik el. 

Az oldalra húzható szúnyogháló az egy szárnyú erkélyajtókra általában egy tokkal készül, míg a két szárnyú erkélyajtókhoz, illetve tolóajtókhoz már csak a dupla tokos oldalra húzható szúnyogháló szerelhető fel. A dupla tokos oldalra húzható szúnyoghálóknál az ajtótok mindét oldalán függőlegesen egy-egy kisméretű tok helyezkedik el, amibe a szúnyogháló feltekeredik.

A dupla tokos szúnyogháló mindkét oldala nyitható vagy zárható, de mód van arra is, hogy az egyik oldalon lévő szúnyoghálót, a szélesség közepéig behúzva, a pillangózárral rögzítve tartsuk és csak a másik szúnyoghálórészt használjuk. 

Az oldalra húzható rolós szúnyoghálók behúzott állapotba tartását mágnesek biztosítják, ezért a használatuk egyszerű és biztonságos.

Az oldalra húzható szúnyogháló tokja és sínszerkezete alumíniumból készül, míg a szúnyogháló üvegszál erősítéssel van ellátva.


Szúnyoghálót keres? Ne keressen tovább!

Hívjon minket a

telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


Elérhetõségek
Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
E-mail:kissbrigitta922@gmail.com