Könyökkaros napellenző

A könyökkaros napellenzők dekoratív megjelenésük miatt közkedveltek. A széles textilválasztékból mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Működtethetők kézzel vagy motorosan is.

Miért könyökkaros napellenzőt válasszak?

  • A napellenzők kiválóan alkalmasak teraszok, kertek árnyékolására.

  • Napellenző egyedileg kérhető motoros működtetéssel, kiegészítéseként választható a szél-, fény-, és esőérzékelő.

  • Kiválóan alkalmas az erős direkt fények szűrésére a teraszon vagy a kertben.

  • Nagy textilválasztéknak köszönhetően szabadon választhatunk temérdek színből.

A könyökkaros napellenző a legkedveltebb és keresettebb árnyékoló. Felszerelhető oldalfalra, mennyezetre, megfelelő méretek esetén szarufára, vagy az eresz alá is. A szerkezet  horganyzott acél zártszelvényre épül, erre kerül az alumínium hengertartó konzol, a ponyvatartó konzol a karokkal együtt.

 

Maximális szélessége 10 méter, a szélességtől függően 2-4 db karral. A karok kinyúlása 1,5-3,5 méterig változhat. A napellenző karokba egy előfeszített rugós mechanizmus van beépítve , ennek köszönhető, hogy a ponyva mindig feszes.

 

A ponyvahenger horganyzott acélcső, erre tekeredik a ponyva . Valamelyik oldalon a ponyvahenger és a ponyvahenger tartó konzol közé egy kézi hajtómű kerül beépítésre. A napellenző karokkal a ponyva dőlése 0-75 fokig állítható. Igény esetén működése motorizálható is, a ponyvahengerbe beépített motorral. A tartókonzol tetejére egy esővédő lemez kerül felszerelésre, melynek anyaga natur alumínium. A könyökkarok külső vége a homlokprofilba vannak rögzítve, ezek natur eloxált kivitelben készülnek.

 

A ponyvák UV stabil, szálában színezett vászonból készülnek. A szövést követően gombásodás elleni impregnálást és végimpregnálás kapnak. A ponyvákat vegyszer használata nélkül szabad tisztítani és fontos, hogy hosszabb tárolási intervallum előtt meg kell szárítani (például télen). A napellenző ponyva vízlepergető, szennytaszító és UV stabilizált, és az időjárás hatásinak is ellenálló textília.A választható textilek, roletta típusok és rögzítési módok sokszínűsége garantálja, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt.

 

A könyökkaros napellenző Budapesten is megvásárolható!

A terasz árnyékolása sokféleképpen megoldható, hiszen számtalan eszköz áll a vásárlók rendelkezésére, amivel fénytől és esőtől védett, komfortos környezetet alakíthatnak ki a bel- és kültér határán. Ezek egyike a könyökkaros napellenző, amellyel – talán ismeretlenül hangzó neve ellenére – mindenki találkozhatott már, hiszen régóta alapvető eleme az árnyékolástechnikának.

A könyökkaros napellenzőkkel a leggyakrabban éttermek és kávézók teraszán lehet találkozni; ez az az árnyékoló, ami a falra szerelve, attól rézsútosan lejtve látható, a legtöbbször valamilyen csíkos mintájú, vízálló szövetből készítve. A könyökkaros jelzőt a működési mechanizmusa miatt kapta: a vászon alatt elhelyezkedve két, nagyobb méret esetén akár több kar található, amelyek félúton egy csuklót tartalmaznak. Ezek a karok nyitják, illetve zárják a könyökkaros napellenzőt, a legtöbb esetben egy kézzel mozgatható szerkezet segítségével, ám a korszerűbb típusok már motorral, illetve egy kis méretű távirányítóval is nyithatóak és zárhatóak.

A könyökkaros napellenző szövete nem csak vízálló, de az UV sugárzás ellen is tökéletesen véd, köszönhetően azoknak a modern eljárásoknak, amelyek segítségével készül. Emellett persze az esőt is távol tartja, ám érdemes észben tartani, hogy az erős szelet nem feltétlenül bírja, és egy olyan viharban, amilyeneket az utóbbi években egyre gyakrabban tapasztalhatunk, akár le is szakadhat. Érdemes épp ezért beszerezni egy kiegészítőt, ami érzékeli a szél erősödését, és egy előre beállított érték elérése esetén automatikusan behúzza a könyökkaros napellenzőt.

Amennyiben Ön is szeretné könyökkaros napellenzővel komfortosabbá tenni a teraszát, forduljon hozzánk bizalommal! Ha könyökkaros napellenzőt Budapesten, illetve annak vonzáskörzetében szeretne vásárolni, válasszon bennünket, és a felszerelését is ránk bízhatja. Ha kérdése lenne a könyökkaros napellenzőkkel, vagy árainkkal kapcsolatban, illetve, ha rendelését szeretné leadni, lépjen velünk kapcsolatba megadott elérhetőségeink egyikén!
Hová ideális a könyökkaros napellenző?

Családi házak, vendéglők teraszának, üzletek kirakatának, lakások erkélyének ideális árnyékolója. Egy jó napellenző nagyban csökkenheti a helyiség lehűtéséhez szükséges energiát. A helyiség hőmérséklete optimálisan kiválasztott napellenzővel, ideális fénytechnikai értékek mellett a legforróbb nyárban is 28 fok alatt tartja a helyiséget.

 

Az UV stabilizált, ponyvából készített csuklókaros napellenzők nemcsak a napsütés és az eső elleni védelmet nyújtják, hanem egyedivé varázsolják a környezetet harmonikusan illeszkedő színűkkel. 150 féle ponyva minta választható. A napellenző szerkezete alapvetően fehér, de igény esetén változtatható. Minden fajtához kapható alumínium védőtetőt, amely védelmet nyújt a feltekert ponyvának. A csuklókaros napellenzők szerkezeti felépítése egyazon elven alapul, különbséget a karprofilok vastagságában illetve a billentőszerkezet összetettségében találunk.


Szúnyoghálót keres? Ne keressen tovább!

Hívjon minket a

telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!
Elérhetõségek
Tas Brigitta:(06-30) 619-8839
Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
E-mail:ertekesites@b-chem.hu