Alumínium karnis

Egyszerű megjelenése és könnyű kezelhetősége miatt népszerű. Mennyezetre és oldalfalra egyaránt rögzíthető.

Miért válasszak alumínium karnist?

  • Alacsonyabb szerelési költsége van, mint a bonyolultabb alternatíváié.

  • Szinte láthatatlan, teljesen a függönyre helyezi a hangsúlyt.

  • Több sín egymás mellé építésével több réteg függönyt is elhelyezhetünk vele.

Ma már a legelterjedtebb karnistípus, mely az egyedi igényeket a legjobban tudja kielégíteni. Egy-, két-, három- vagy akár többsínes variációban is lehet rendelni, egyenes-, boltíves-, bástyaíves- és sokszög alakzatban, elhúzószerkezettel ellátva a kényelmet és a praktikusságot szolgálja.

Mennyezetre és oldalfalra is szerelhetők, ahol számos tartókonzol közül kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbb szerelési formát, így figyelembe veheti a hátsó (fényáteresztő) sín távolságát a faltól, főleg ha radiátor is található az ablak alatt. Ezek a tartókonzolok nem akadályozzák az függönyök mozgatását. Ennek köszönhetően akár 6 méteres síneket is alkalmazhatunk, amin a függöny akadály nélkül mozog. Hosszabb kivitelek is megoldhatóak toldással. Az alukarnisok sokkal erősebbek a rúdkarnisoknál, mivel a szerkezetük úgy lett kialakítva, hogy azok ellenálljanak a terhelésnek.

Az alumínium síneket gyakran építjük stukkó mögé, ezért fontos, hogy a gipszkartonozás előtt megtervezzük, milyen árnyékolást szeretnénk. Célszerű 15 cm-es helyet hagyni, mivel ide a kétsínes sín is kényelmesen elfér. A fal és mennyezet fűtésnél is szem előtt kell ezt tartani a karnis szerelésnél! Célszerű a csövek beépítése után - a vakolás előtt - fényképeket készíteni! 

A függönykarnis alapanyaga szinterezett alumínium profil, fröccsöntött műanyag alkatrészekkel. Alap színe a fehér vagy eloxált (szürke). Szinte határtalan lehetőséggel bír a függönykarnis. Lehet íves, motoros, kézi, vagy zsinóros mozgatású. Az alumínium profil miatt színterezése is lehetséges, RAL színskála alapján rengeteg szín közül választhatunk.

 

A karnis karbantartást nem igényel, mivel a korszerű alumínium - műanyag konstrukció minden alkatrésze a termék teljes élettartamára előre zsírozott, illetve színtartó porlakk bevonattal védett. Tisztítása száraz vagy enyhén nedves ronggyal történhet.

 

Az alumínium karnis olcsó, praktikus, könnyen kezelhető, élettartama rendkívül hosszú, működése csendes, sok előnyének köszönhető közkedveltsége.

Hová ideális az alumínium karnis?

A sínes alumínium karnis a leggyakrabban használt karnis típus. Modern és klasszikus stílusú lakásokban egyaránt használhatóak. Ezek a karnisok esztétikailag kevésbé mutatósak ezért olyan helyeken alkalmazzuk, ahol nem látszódnak, (például stukkó, álmennyezet alá). Sínes karnis vásárolásánál fontos szempont, hogy a sínek megfelelő távolságra legyenek, mert ez a jó működés elengedhetetlen feltétele. A sínek számát az határozza meg, hogy hány függöny kerül rá. A sínes karnisok rövid határidővel méretre készülnek és igény esetén szakembereink fel is szerelik. A karnisok anyaguk szerint készülhetnek alumíniumból és műanyagból. 

Szalagfüggönyt keres? Ne keressen tovább!

Hívjon minket a

telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


Elérhetõségek
Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
E-mail:kissbrigitta922@gmail.com