Sötétítő függöny

A sötétítő függöny szerepe az, hogy szabályozza a szobába jutó fény mennyiségét. Egyes esetekben hőszigetelő funkciókat is elláthat. Ma már nagyon sokféle függöny anyag áll rendelkezésre e téren is. Fizikai funkciói mellett díszít és meghatározza a szoba stílusát is.

Miért válasszak sötétítőfüggönyt?

  Az ún. doublé szövéssel szövik a doublé függöny anyagot, ami alapvetően dekoratív függönyanyag. A doublé függöny jellemzője, hogy a a kettős szövetek, melyeket kétoldalasan alkalmazunk, ehhez nagyon hasonlóak, a doublé függöny lehetőséget nyújt arra, hogy az anyag színe és háta is szép látványt nyújtson és változatosan lehessen használni a függönyt. A doublé függöny anyag színén és hátán eltérő is lehet a minta.

   

  A doublé szövés a sötétítőfüggönyök terén a legszebb lehetőségeket adja. A változatos, praktikusan variálható függönyözéshez a doublé anyag ideális. A doublé, vagyis dupla minta, kettő –az –egyben variálhatóság az ezen anyagból készült függönyök jellemzője, a két mintázat nagyon jól érvényesül együtt a fodrozódásoknál, vagy ott, ahol a sötétítőfüggöny mindkét oldala jól látható és fontos, hogy igazán különleges látványt nyújtson a függöny. A doublé függönyök esetében a jó ízléssel megválasztott párosítások segítenek harmonizálni a lakás stílusát, emellett, izgalmas az anyag felülete a többféle fonal eltérő tulajdonságai miatt.

   

  A szatén anyagú sötétítő függönyök lazán szövött, egyik oldalán fényesebb, lágy anyag, nagyon népszerűek a belőle készült sötétítő függönyök. A nehezebb fajta szatén inkább elterjedt és kedvelt a szatén sötétítő függöny céljára, nagyon szép az esése. Nagyon lágy, kellemes tapintású függöny anyag, ami transzfernyomással díszített változatban is kapható.

   

  A bársony sötétítőfüggönyök felszíne egyik irányból lágy fényű, másik irányból matt. Bizonyos fajta bársonyoknál ez a különbség kisebb. A bársony felülete nagyon sűrű pici bele szövött textil bolyhokból áll. A beleszövés technikája változó. Alábélelt változatban különösen lehet vele találkozni régi, angol függönyöknél, az alábélelés oka, hogy a régebbi anyagok kevésbé voltak UV állóak, másrészt megnövelte a függöny hőszigetelő képességét hidegebb vidékeken. Az alábéleléshez sávolyszövésű pamut anyagot szoktak használni, de más is előfordul. A szálragasztásos technikával készülő álbársony anyagok is használatosak, ezeknek felülete azonban jobban kopik. Rugalmas bársonyt függöny célra ritkán használnak.


  Hová ideális a sötétítőfüggöny?

  A sötétítő függönyök kötelező kiegészítői a fényáteresztő függönyöknek. A sötétítők sűrűbb szövésű, vastagabb kelmék, hogy a fényt minél jobban kizárják. Színűk, mintázatuk nagy felületen jelenik meg, ezért fontos hogy összhangban legyenek a lakás színeivel és a bútorok stílusával.

  Sötétítőfüggönyt keres? Ne keressen tovább!

  Hívjon minket a
  telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


   

  A sötétítőfüggönyök kiválasztásakor mire érdemes figyelni? 

  sttit fggnyA sötétítőfüggönyök az ingatlanokban nem csupán a takarásról gondoskodnak, hanem az igényes összkép megteremtésében is fontos szerepet töltenek be. Éppen ezért kiválasztásukat nem lehet a véletlenre bízni. Bizonyos tényezőkre oda kell figyelniük a vevőknek vásárláskor, hogy végül az a termék kerüljön kiválasztásra, ami harmóniában van a lakóterekkel.

  Nagyon fontos, hogy a terek színvilágát és stílusát figyelembe vegyék a vásárlók. Ha fellelhetők alap és kiegészítő színek a házban, az anyag árnyalatát az alapszínekhez érdemes igazítani, így valóban harmonikus végeredmény születhet. Egyesek nem tudják eldönteni, hogy egyszínű vagy mintás sötétítőt vásároljanak. Semmiképp sem szabad túlzásba vinni a mintás lakberendezési kiegészítőket, mert a végeredmény nagyon irritálhatja a szemet. Mintás tapéta mellé jobban illenek az egyszínű sötétítőfüggönyök.

  Nálunk biztosan megtalálja az igényeinek megfelelő sötétítőfüggönyt. Minőségi, kedvező árú termékekkel várjuk vásárlóinkat. Amennyiben bővebb információkra lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére!

   

  Sötétítőfüggöny már meglévő árnyékoló mellé? Mindenképpen jó döntés!

  fenyesarnyekhu19decjpgAz árnyékolókat ma már nemcsak önmagukban használhatjuk, hanem más árnyékolókkal kiegészítve is. Ha van már redőny, roló vagy reluxa az ablakon, az még nem zárja ki például a sötétítőfüggöny használatát. Miért legyen az ablakokon sötétítőfüggöny is a már meglévő árnyékoló mellett?

  Először is mindegyik máshogyan árnyékol. Nincs mindig szükség a lehúzott redőny vaksötétjére, van úgy, hogy a függöny puhább, barátságosabb sötétje a célszerű vagy egyszerűen az esik jól. A sötétítőfüggönyöket egyszerűen lehet kezelni, nem jár zajjal a mozgatásuk, emellett pedig ugyanúgy képesek szigetelni, mint a komolyabb árnyékolók. Végül, de nem utolsósorban kijelenthetjük, hogy a sötétítőfüggönyök jóval dekoratívabbak, mint egy redőny vagy roletta. Stílusosan keretezik az ablakot, nagyszerűen kiegészítik a szoba berendezését és otthonosabbá tudják tenni bármelyik helyiséget.

  Sokféleképpen lehet variálni őket, számos anyagból és színárnyalatban kaphatóak, ami rengeteg választási lehetőséget kínál mindenkinek. Az üzletünkben színvonalas és sokszínű sötétítőfüggönyök közül válogathat. Ha érdekli ajánlatunk, keressen minket bizalommal!


  Elérhetõségek
  Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
  Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
  E-mail:kissbrigitta922@gmail.com