Sötétítő függöny

A sötétítő függöny szerepe az, hogy szabályozza a szobába jutó fény mennyiségét. Egyes esetekben hőszigetelő funkciókat is elláthat. Ma már nagyon sokféle függöny anyag áll rendelkezésre e téren is. Fizikai funkciói mellett díszít és meghatározza a szoba stílusát is.

Miért válasszak sötétítőfüggönyt?

  Az ún. doublé szövéssel szövik a doublé függöny anyagot, ami alapvetően dekoratív függönyanyag. A doublé függöny jellemzője, hogy a a kettős szövetek, melyeket kétoldalasan alkalmazunk, ehhez nagyon hasonlóak, a doublé függöny lehetőséget nyújt arra, hogy az anyag színe és háta is szép látványt nyújtson és változatosan lehessen használni a függönyt. A doublé függöny anyag színén és hátán eltérő is lehet a minta.

   

  A doublé szövés a sötétítőfüggönyök terén a legszebb lehetőségeket adja. A változatos, praktikusan variálható függönyözéshez a doublé anyag ideális. A doublé, vagyis dupla minta, kettő –az –egyben variálhatóság az ezen anyagból készült függönyök jellemzője, a két mintázat nagyon jól érvényesül együtt a fodrozódásoknál, vagy ott, ahol a sötétítőfüggöny mindkét oldala jól látható és fontos, hogy igazán különleges látványt nyújtson a függöny. A doublé függönyök esetében a jó ízléssel megválasztott párosítások segítenek harmonizálni a lakás stílusát, emellett, izgalmas az anyag felülete a többféle fonal eltérő tulajdonságai miatt.

   

  A szatén anyagú sötétítő függönyök lazán szövött, egyik oldalán fényesebb, lágy anyag, nagyon népszerűek a belőle készült sötétítő függönyök. A nehezebb fajta szatén inkább elterjedt és kedvelt a szatén sötétítő függöny céljára, nagyon szép az esése. Nagyon lágy, kellemes tapintású függöny anyag, ami transzfernyomással díszített változatban is kapható.

   

  A bársony sötétítőfüggönyök felszíne egyik irányból lágy fényű, másik irányból matt. Bizonyos fajta bársonyoknál ez a különbség kisebb. A bársony felülete nagyon sűrű pici bele szövött textil bolyhokból áll. A beleszövés technikája változó. Alábélelt változatban különösen lehet vele találkozni régi, angol függönyöknél, az alábélelés oka, hogy a régebbi anyagok kevésbé voltak UV állóak, másrészt megnövelte a függöny hőszigetelő képességét hidegebb vidékeken. Az alábéleléshez sávolyszövésű pamut anyagot szoktak használni, de más is előfordul. A szálragasztásos technikával készülő álbársony anyagok is használatosak, ezeknek felülete azonban jobban kopik. Rugalmas bársonyt függöny célra ritkán használnak.


  Hívjon minket telefonszámunkon és kérje ingyenes felmérésünket és tanácsadásunkat Budapesten és vonzáskörzetében!
   

  Hová ideális a sötétítőfüggöny?

  A sötétítő függönyök kötelező kiegészítői a fényáteresztő függönyöknek. A sötétítők sűrűbb szövésű, vastagabb kelmék, hogy a fényt minél jobban kizárják. Színűk, mintázatuk nagy felületen jelenik meg, ezért fontos hogy összhangban legyenek a lakás színeivel és a bútorok stílusával.

  Sötétítőfüggönyt keres? Ne keressen tovább!

  Hívjon minket a
  telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


   

  Elérhetõségek
  Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
  Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
  E-mail:kissbrigitta922@gmail.com