Sötétítő függöny

A sötétítő függöny szerepe az, hogy szabályozza a szobába jutó fény mennyiségét. Egyes esetekben hőszigetelő funkciókat is elláthat. Ma már nagyon sokféle függöny anyag áll rendelkezésre e téren is. Fizikai funkciói mellett díszít és meghatározza a szoba stílusát is.

Miért válasszak sötétítőfüggönyt?

  Az ún. doublé szövéssel szövik a doublé függöny anyagot, ami alapvetően dekoratív függönyanyag. A doublé függöny jellemzője, hogy a a kettős szövetek, melyeket kétoldalasan alkalmazunk, ehhez nagyon hasonlóak, a doublé függöny lehetőséget nyújt arra, hogy az anyag színe és háta is szép látványt nyújtson és változatosan lehessen használni a függönyt. A doublé függöny anyag színén és hátán eltérő is lehet a minta.

   

  A doublé szövés a sötétítőfüggönyök terén a legszebb lehetőségeket adja. A változatos, praktikusan variálható függönyözéshez a doublé anyag ideális. A doublé, vagyis dupla minta, kettő –az –egyben variálhatóság az ezen anyagból készült függönyök jellemzője, a két mintázat nagyon jól érvényesül együtt a fodrozódásoknál, vagy ott, ahol a sötétítőfüggöny mindkét oldala jól látható és fontos, hogy igazán különleges látványt nyújtson a függöny. A doublé függönyök esetében a jó ízléssel megválasztott párosítások segítenek harmonizálni a lakás stílusát, emellett, izgalmas az anyag felülete a többféle fonal eltérő tulajdonságai miatt.

   

  A szatén anyagú sötétítő függönyök lazán szövött, egyik oldalán fényesebb, lágy anyag, nagyon népszerűek a belőle készült sötétítő függönyök. A nehezebb fajta szatén inkább elterjedt és kedvelt a szatén sötétítő függöny céljára, nagyon szép az esése. Nagyon lágy, kellemes tapintású függöny anyag, ami transzfernyomással díszített változatban is kapható.

   

  A bársony sötétítőfüggönyök felszíne egyik irányból lágy fényű, másik irányból matt. Bizonyos fajta bársonyoknál ez a különbség kisebb. A bársony felülete nagyon sűrű pici bele szövött textil bolyhokból áll. A beleszövés technikája változó. Alábélelt változatban különösen lehet vele találkozni régi, angol függönyöknél, az alábélelés oka, hogy a régebbi anyagok kevésbé voltak UV állóak, másrészt megnövelte a függöny hőszigetelő képességét hidegebb vidékeken. Az alábéleléshez sávolyszövésű pamut anyagot szoktak használni, de más is előfordul. A szálragasztásos technikával készülő álbársony anyagok is használatosak, ezeknek felülete azonban jobban kopik. Rugalmas bársonyt függöny célra ritkán használnak.


  Hová ideális a sötétítőfüggöny?

  A sötétítő függönyök kötelező kiegészítői a fényáteresztő függönyöknek. A sötétítők sűrűbb szövésű, vastagabb kelmék, hogy a fényt minél jobban kizárják. Színűk, mintázatuk nagy felületen jelenik meg, ezért fontos hogy összhangban legyenek a lakás színeivel és a bútorok stílusával.

  Sötétítőfüggönyt keres? Ne keressen tovább!

  Hívjon minket a
  telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


   

  Elérhetõségek
  Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
  Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
  E-mail:kissbrigitta922@gmail.com