Blackout függöny

 A blackout függönyök az alapvető funkcióra, a fény kizárására alkalmazhatóak leginkább. A blackout függöny anyag leginkább teljesen poliészterből szövött, sűrű anyag. Szövése nagyon sűrű, mind vékonyabb, mind pedig vastagabb szálakat használva a szövéshez.  A szövési technológiának köszönhető a nagyobb fénykizárás a blackout függönyök, sűrű függöny anyagok esetében.

Miért válasszak blackout függönyt?

  • Megfelelő karnissal teljes sötétséget tud létrehozni.

  • Esztétikus árnyékoló, kitűnő hőszigeteléssel - már ami egy függönytől elvárható.

  • Nagy szín és textilválasztéknak köszönhetően minden szobába megfelelő lehet.

A blackout függönyökből szépen, a szoba stílusához választva, az ablakot nagyon szépen dekorálhatjuk, emellett a legerősebb napsütéssel is megbirkózik ez a függöny anyag. Már régóta fejleszti a textilipar a teljesen fénykizáró függöny anyagokat, ma a szövéstechnika és a szálasanyag fejlesztésével egyaránt kiváló hatékonyság és szép megjelenés párosul a sötétítő függönyök terén. Régebben a függönyöket több rétegben varrták össze, vagy a sötétítő függöny hátulról vászon bélést kapott. Ma már erre nincs szükség. A korábbi változatokkal ellentétben a blackout sötétítő függöny sokkal több színárnyalat, mintázat felhasználásával készül. Ez a sötétítő függöny kapható egyik oldalán mintával nyomott és mindkét oldalán mintás változatban is.

 

Az utóbbi évek textilfejlesztései által ismerkedhettünk meg az úgynevezett blackout függönnyel. Ez a több rétegű, teljesen fényzáró anyag azt a célt szolgálja, hogy a ki- és beszűrődő fényeket teljesen megszüntessük, bármely napszakban is szeretnénk sötétet varázsolni.  Különlegessége abban rejlik, hogy egy olyan fényt kizáró háromrétegű sötétítő anyag, mely finom struktúrájú textilszövet . Fényzáró hatását annak köszönheti, hogy egy speciális eljárással készül, a két szál közé egy fekete szálat szőnek, aminek köszönhetően fényzáró hatása lesz. A redőnyök, reluxák, roletták funkcióit kiválthatjuk a blackout sötétítő függönnyel. Ma már az egyszínű skálától kezdve különböző designok és minták is megjelennek fényzáró anyagainkon. Vannak olyan változatai, melyeknek mindegyik oldala egyforma struktúrájú és színű, de a folyamatos technológiai fejlődés eredményeképpen, már olyan blackoutok is  készülnek, melyeknek egyik oldala nyomott mintás, másik egyszínű, vagy mindkét oldalon különböző minta található, illetve egyik  oldalán sima felületű, míg a másik oldalán szövött hatású. Nagy súlyú, vastag, de nagyon jó esésű sötétítő függöny készül belőle, kiváló hőfogó és fényzáró képessége miatt közkedvelt.

Hová ideális a blackout függöny?

Amennyiben teljes fényzárásra van szükség, akkor válasszunk blackout anyagot, amelyek 95-100%-ig fényzárók. Ezeket speciálisan készítik, melynek az a lényege, hogy a két külső textilréteg közé egy harmadik, fekete textilt szőnek. Két féle típus van belőle. Az egyik amikor mindkét oldala egyforma. A másik amikor, a  hátoldala fehér, ezért visszaveri a napsugarakat, így 2-3 °C fokot nyerünk.  Nyáron néhány fokkal hűvösebb van a szobában, télen pedig a hideget jobban kizárja, mint a hagyományos textilek. Hálószobák függönyözéséhez kifejezetten ajánlott.

Blackout függönyt keres? Ne keressen tovább!

Hívjon minket a

telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


Elérhetõségek
Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
E-mail:kissbrigitta922@gmail.com