Blackout függöny

 A blackout függönyök az alapvető funkcióra, a fény kizárására alkalmazhatóak leginkább. A blackout függöny anyag leginkább teljesen poliészterből szövött, sűrű anyag. Szövése nagyon sűrű, mind vékonyabb, mind pedig vastagabb szálakat használva a szövéshez.  A szövési technológiának köszönhető a nagyobb fénykizárás a blackout függönyök, sűrű függöny anyagok esetében.

Miért válasszak blackout függönyt?

  • Megfelelő karnissal teljes sötétséget tud létrehozni.

  • Esztétikus árnyékoló, kitűnő hőszigeteléssel - már ami egy függönytől elvárható.

  • Nagy szín és textilválasztéknak köszönhetően minden szobába megfelelő lehet.

A blackout függönyökből szépen, a szoba stílusához választva, az ablakot nagyon szépen dekorálhatjuk, emellett a legerősebb napsütéssel is megbirkózik ez a függöny anyag. Már régóta fejleszti a textilipar a teljesen fénykizáró függöny anyagokat, ma a szövéstechnika és a szálasanyag fejlesztésével egyaránt kiváló hatékonyság és szép megjelenés párosul a sötétítő függönyök terén. Régebben a függönyöket több rétegben varrták össze, vagy a sötétítő függöny hátulról vászon bélést kapott. Ma már erre nincs szükség. A korábbi változatokkal ellentétben a blackout sötétítő függöny sokkal több színárnyalat, mintázat felhasználásával készül. Ez a sötétítő függöny kapható egyik oldalán mintával nyomott és mindkét oldalán mintás változatban is.

 

Az utóbbi évek textilfejlesztései által ismerkedhettünk meg az úgynevezett blackout függönnyel. Ez a több rétegű, teljesen fényzáró anyag azt a célt szolgálja, hogy a ki- és beszűrődő fényeket teljesen megszüntessük, bármely napszakban is szeretnénk sötétet varázsolni.  Különlegessége abban rejlik, hogy egy olyan fényt kizáró háromrétegű sötétítő anyag, mely finom struktúrájú textilszövet . Fényzáró hatását annak köszönheti, hogy egy speciális eljárással készül, a két szál közé egy fekete szálat szőnek, aminek köszönhetően fényzáró hatása lesz. A redőnyök, reluxák, roletták funkcióit kiválthatjuk a blackout sötétítő függönnyel. Ma már az egyszínű skálától kezdve különböző designok és minták is megjelennek fényzáró anyagainkon. Vannak olyan változatai, melyeknek mindegyik oldala egyforma struktúrájú és színű, de a folyamatos technológiai fejlődés eredményeképpen, már olyan blackoutok is  készülnek, melyeknek egyik oldala nyomott mintás, másik egyszínű, vagy mindkét oldalon különböző minta található, illetve egyik  oldalán sima felületű, míg a másik oldalán szövött hatású. Nagy súlyú, vastag, de nagyon jó esésű sötétítő függöny készül belőle, kiváló hőfogó és fényzáró képessége miatt közkedvelt.

Hívjon minket telefonszámunkon és kérje ingyenes felmérésünket és tanácsadásunkat Budapesten és vonzáskörzetében!
 

Hová ideális a blackout függöny?

Amennyiben teljes fényzárásra van szükség, akkor válasszunk blackout anyagot, amelyek 95-100%-ig fényzárók. Ezeket speciálisan készítik, melynek az a lényege, hogy a két külső textilréteg közé egy harmadik, fekete textilt szőnek. Két féle típus van belőle. Az egyik amikor mindkét oldala egyforma. A másik amikor, a  hátoldala fehér, ezért visszaveri a napsugarakat, így 2-3 °C fokot nyerünk.  Nyáron néhány fokkal hűvösebb van a szobában, télen pedig a hideget jobban kizárja, mint a hagyományos textilek. Hálószobák függönyözéséhez kifejezetten ajánlott.

Blackout függönyt keres? Ne keressen tovább!

Hívjon minket a

telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


Elérhetõségek
Kiss Brigitta:(06-30) 619-8839
Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
E-mail:kissbrigitta922@gmail.com