Tetőtéri ablakok árnyékolása

Ezt a nehéznek tűnő feladatot a tokozott tetőtéri roletta oldja meg: az egyedi méret alapján készülő szerkezethez fényáteresztő, sötétítő vagy akár fényzáró textilt is választhatunk.

Miért válasszam a tetőtéri rolettát?

  • Kiválóan alkalmas az erős direkt fények szűrésére.

  • Nagy szín és textilválasztéknak köszönhetően minden szobába megfelelő lehet.

A textileket tekintve a tetőtéri roletta lehet fényáteresztő, ebben az esetben a hagyományos fényáteresztő függönyhöz hasonló funkciót lát el, praktikus és esztétikus, népszerű és költségkímélő megoldás a lakásba bejutó fény lágyítására. Dekorál, tompítja az ablakon át beérkező fényt, és védelmet nyújt a tűző napsugarak ellen. Megóvhatja értékeit, bútorait és lakása dekorációját a fakulástól.

Mivel a sötétebb színű textilek jobban árnyékolnak, mint a világosabb tónusúak, fényzáró- vagy blackout textileknek két típusa létezik: a sima fényzáró, illetve az alupigmentált változat. A kettő között az a különbség, hogy az alupigmentált textil ablak felőli oldalán egy vékony alumínium réteg látható, amely a fényt és a hőt is visszaveri. Mindkét típus nagyon kedvelt a tetőtéri ablakok árnyékolása esetén.

A roletták mozgatása történhet gyöngylánccal, kézzel, de igény szerint motoros változat is rendelhető. A roletták rögzíthetőek mennyezetre, oldalfalra, de közvetlenül a nyílászáróra is, ilyen esetekben a feszített változatot szoktuk ajánlani. Létezik fúrásmentes változat is, ebben az esetben nem kell a nyílászárót megfúrni.


Hová ideális a roletta a tetőtérbe?

A tetőtérben általában mindig erős fénnyel kell megküzdeni, ezért adja magát, hogy a kiváló sötétítő képességével a roletták a legalkalmasabbak a tetőtéri árnyékolásra.

Attól függően, hogy milyen szövetet választ a rolettájához szolgálhatnak egyszerűen a beáramló fény csökkentésére, vagy teljes szigetelésére. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a roletták rendkívül egyszerűen használhatóak, egy egyszerű mozdulattal le és felhúzhatóak.

Szeretné árnyékolni tetőterét?

Hívjon minket a
telefonszámon és kérje ingyenes felmérésünket Budapesten és vonzáskörzetében!


Hasonló termékeink

Roletta

A klasszikus árnyékolók egyik képviselője, de a gyártók által kínált széles textilválaszték modern megjelenést kölcsönöz neki. A roletta lehet fényáteresztő, lehet sötétítő, de a blackout textilnek és a tokozott kivitelnek köszönhetően teljes fényzárást is elérhetünk vele.


Reluxa

Elsősorban nagyobb üvegfelületek modern, stílusos árnyékolási megoldása. A paneleket mozgathatjuk kézzel vagy elhúzószerkezet segítségével is.

Pliszé

Ez a modern árnyékoló jól variálható például a hagyományos függönnyel, de magában is tökéletesen megállja a helyét. Egyedi megjelenése, könnyű kezelhetősége miatt nagyon népszerű. Az egyedi formájú nyílászárók árnyékolására kiválóan alkalmas.

Tetőtéri ablak árnyékolása – a tokozott rolettáról röviden

tetoteri-ablakok-arnyekolasa-fenyesarnyekjpg

A tetőtéri ablakok árnyékolása többféle módon is megoldható, ám a legnépszerűbb, legtartósabb és talán legesztétikusabb módja ennek a tokozott roletta felszerelése. Lássuk, mit kell tudni erről az árnyékolástechnikai eszközről!

A tokozott roletta lényege, hogy egy szövetből készült "roló" oldja meg a tetőtéri ablak árnyékolását, mindezt pedig oly módon, hogy ne álljon el az ablak felületétől, azaz mindig és minden állásban tökéletes árnyékolást biztosítson. A tok rejti el a rolettát magát, amikor azt feltekert állapotban tároljuk, így nem zavaró a látványa, leengedve pedig vezetősínek tartják azt szorosan az ablak síkjánál.

Tokozott rolettát számos változatban beszerezhetünk, így könnyedén az adott helyiséghez igazíthatjuk a megjelenését. A színek és minták tekintetében széles a választék, és akár egyedi módon is megoldhatjuk a tetőtéri ablakok árnyékolását, amennyiben olyan textilt választunk, amely által megvalósíthatjuk az elképzelésünket. Az árnyékolás mértéke szintén szabadon választható, így lehetséges csak fényáteresztő tokozott rolettát is vásárolni, ami csupán tompítja a beérkező fényt, a másik véglet pedig a sötétítő roletta, ami gyakorlatilag semmilyen fény bejutását nem engedi. Ha a hővédelem is fontos, akkor megoldható a tokozott roletta anyagának egy vékony alumíniumréteggel való ellátása, ami visszaveri a fényt, és ezzel együtt a hőterhelés is csökken.

A tokozott roletta tehát a tetőtéri ablakok árnyékolásának leghatékonyabb eszköze, mely változatos mintákkal, színekben és méretekben érhető el, egyedi méretek esetén is megoldható a beszerzése, a felszerelése könnyű, ráadásul az ára is igen kedvező, ezért, ha a tetőtéri ablakok árnyékolását kell megoldani, nem is érdemes mást keresni!

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a tokozott roletta, tekintse meg kínálatunkat, olvasson bővebben a tetőtéri ablakok árnyékolásáról, majd vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, kérjen árajánlatot, és – ha megfelelőnek találja – adja le rendelését!


Elérhetõségek
Tas Brigitta:(06-30) 619-8839
Ráksi Attila:(06-20) 585-8540
E-mail:ertekesites@b-chem.hu